INNOVATIES

Structuur van DMS® crème.

 

Door de huidbarrière identieke schubbenstructuur, sluit de DMS crème de huid niet af. Het bevordert de rijping van de hoorncellen. Dit resulteert in het vormen van een sterkere huidbarrière. 

Structuur van de huidbarrière.

 

De schubbenstructuur van de huidbarrière reguleert het trans-epidermische vochtverlies, Tegelijkertijd sluit het de huid af tegen de schadelijke elementen van buiten.

Structuur van normale (O/W) crème.

 

De druppelvormige structuur van de conventionele O/W (olie in water) crème vormt een ondoorlaatbare film op de huid. De werkstoffen kunnen niet in de huid doordringen. Het vermindert de werking van de zuurmantel en verhindert het herstel van de huid.

 

DMS = DERMA MEMBRAAN

STRUCTUUR

DMS® crème is een doorbraak in de cosmetologie : een crème met derma membrane structuur. 

 

 

De conventionele O/W of W/O crème stopt overmatig transepidermis vochtverlies door het occlusief effect. Maar het blokkeert dan tevens de respiratie van de huid. 

 

Dit leidt tot vermindering van de beschermingsfunctie van de zuurmantel en vertraging van de rijping van de hoornlaag. Het herstellen van de huidbarrière, het feitelijke doel, wordt daardoor niet gerealiseerd.  

DMS crème vormt door zijn derma membrane structuur een doorlaatbare of ademende barrière voor de huid. Het bevordert het herstellen van de huid. DMS crème heeft zelfs tot 72 uur na het stoppen met het gebruik nog een hydraterende werking.

EEN DMS CRÈME  v.s. EEN CONVENTIONELE CRÈME

In een conventionele crème, worden de vetten (of lipiden) uit zaden (b.v. shea boter), uit aardolie (b.v. minerale oliën) en uit de wolvetten van schapen (b.v. lanoline) gebruikt.  Deze vetten zijn niet ‘natuurlijk’ voor onze huid. Maar ze kunnen het huidoppervlak tijdelijk bedekken en het verdampen van vocht uit de huid vertragen. Met andere woorden, ze misleiden de huid, zodat deze denkt dat de huidbarrière normaal functioneert. De huid legt vervolgens de huid-eigen barrière-herstelprocessen stil. De lekkende barrière is er echter nog steeds. 

Zodra deze de huidoppervlak niet meer bedekt, komen de huidproblemen (b.v. roodheid, gevoeligheid) ten gevolg van een lekkende huidbarrière weer terug.

 

DMS crème is een crème met huididentiek membraan structuur en samenstelling. Met andere worden, is de DMS crème een fysiologisch verantwoorde crème.  Wanneer deze crème op het huidoppervlak aangebracht worden, vormen ze niet gewoon een 'film' op de huid, zoals niet-fysiologische crème b.v. vaseline. In plaats daarvan, dringen deze fysiologische crème door in het stratum corneum.

Vervolgens worden ze opgenomen door de levende epidermale cellen om de nieuwe lamellaire membranen (huidbarrière) te vormen. De lekkende huidbarrière wordt op deze manier gerepareerd en versterkt. Huidproblemen ten gevolg van de lekkende huidbarrière kunnen daardoor worden geholpen.

 

Een studie van de DMS crème heeft bewezen dat, zelfs 3 dagen na het stoppen met het gebruik van de crème, de huid nog gehydrateerd is. 

=

GEPATENTEERDE DMS TECHNOLOGIE

De huidbarrière structuur van DMS crèmes wordt gerealiseerd met behulp van zuivere hoogwaardige ingrediënten, door een innovatieve en gepatenteerde technologie. Door dermaviduals geavanceerde productieproces, is er geen warmte meer voor nodig, zoals bij een gangbaar productieproces. Daardoor zijn alle waardevolle stoffen in de ingrediënten zeer goed bewaard gebleven.

HUIDIDENTIEKE STOFFEN = HUIDVRIENDELIJK 

Alleen de huididentieke lipiden, zoals triglycerides, cholesterol, fosfolipiden, vrij vetzuur, squalenen en ceramides, worden gebruikt in dermaviduals® DMS crème. Er worden geen allergenen, zoals parfum en conserveringsmiddelen gebruikt. Bovendien, zijn de DMS crèmes vrij van emulgatoren, kleurstoffen,en silliconen. 

GEEN EMULGATOREN = GEEN DROGE HUID

Door het innovatieve productieproces, zijn er geen emulgatoren nodig in de DMS crème, zoals bij conventionele crèmes. De emulgatoren in een conventionele crème kunnen zich met de huidlipiden samenbinden. De huidlipiden kunnen bij de dagelijks reiniging daardoor gemakkelijk van de huid worden weggespoeld (wash-out effect). Een droge huid is het gevolg hiervan.

DE HUID-IDENTIEKE STRUCTUUR VAN DMS CRÈME

(Deze foto's zijn gemaakt met een electronen microscoop)