Behandelingsvideo's

Publicaties

Waar te koop?

Contact

Trainingen

HUIDVRAGEN

Waarom een crème, zonder emulgatoren?

 

Een conventionele crème bestaat uit waterige stoffen, oliën and emulgatoren. Emulgatoren behoren tot de groep van tensiden. De functie van emulgatoren is om water en olie samen te binden. Door de emulgatoren, kunnen wij genieten van een heerlijke zachte crème i.p.v. een vettige balsem. De emulgator creëert echter een, in de cosmetologie bekend als,  wash-out effect. Dit wash-out effect betekent het wegwassen tijdens de reiniging van de huideigen lipiden. Omdat emulgatoren in de huidbarrière kunnen dringen, kunnen ze zich binden met de huideigen lipiden. Vervolgens kunnen ze gemakkelijk worden wegwassen bij een reiniging van de huid. Dit kan leiden tot een overmatig verlies van huidlipiden en zo ontstaat er een tekort aan huidlipiden. De huid wordt droog. Daarom gebruiken wij nog meer crème en de  huid wordt droger en droger. Dit is een vicieuze cirkel van een droge huid.

 

Na veel jaren onderzoek, is een crème (DMS crème) ontwikkeld, zonder emulgatoren. Wij kunnen nu genieten van de heerlijke zachte DMS crèmes zonder het gevaar dat onze eigen huidlipiden worden weggewassen. 

 

 

Zijn nanoparticles gevaarlijk?

 

Er is altijd verwarring tussen onze nanoparticles en nanodeeltjes in cosmetics.  Onze nanoparticles zijn VLOEIBAAR en bestaan uit fosfolipiden (de huideigenstoffen) Ze fuseren met de huid en lossen hun lading van werkstoffen in de huid. Dus dringen onze nanoparticles zelf niet in de diepere huid door, alleen in de huidbarrière. Omdat onze huidbarrière een waterdicht laag is, kunnen ‘normale’ stoffen niet door de huidbarrière heen dringen, behalve liposomen en nanoparticles, wegens hun huididentieke structuur. Ze kunnen de huidbarrière openen voor de andere werkstoffen.

 

Nanodeeltjes in cosmetics zijn SOLIDE. Deze zijn veel kleiner dan de vloeibare nanoparticles. Deze nanodeeltjes fuseren niet met de huidbarrière, maar kunnen in de diepere huidlaag binnendringen. Men vermoedt dat deze nanodeeltjes waarschijnlijk in de bloedvaten terecht kunnen komen en uiteindelijk in het lichaam. Er is nog geen onderzoek gedaan om te kijken of deze nanodeeltjes echt in de bloedvaten terecht kunnen komen en wat de gevolgen daarvan zijn. Er is nog veel onduidelijkheid hierover. Solide nanodeeltjes worden nu meestal gebruikt in zonnecrèmes, die zinkoxide en titaniumoxide bevatten om de witte kleur te vervagen, zodat er geen witte laag op onze huid zichtbaar is, als we deze zonnerèmes met minerale filters op hebben gesmeerd.

 

Onze nanoparticles zijn vloeibaar en dringen niet door in de diepere huidlagen. Dus zijn ze niet echt gevaarlijk. Voor meer informatie hierover, kan je deze artikel lezen: “ Nanoparticle - size up skincare”  geschreven door Dr. Lautenschlaeger (CEO van dermavoduals®). 

 

Hoe groot zijn de nanoparticles van dermaviduals®? Ik heb gehoord dat nanoparticles kleiner dan 100 nm in de bloedbaan terecht kunnen komen. 

 

De grootte van Dermaviduals nanoparticles is tussen 70 en 200 nm en die van liposomen is tussen 25 en 200 nm.

 

De nanoparticles en liposomen van Dermaviduals dringen niet door de huidbarrière heen. Ze openen alleen de huidbarrière en laten andere werkstoffen gemakkelijk in de huid dringen. Daarom moet, na gebruik van liposomen of nanoparticles, de huid weer afgesloten worden met een DMS crème. Meer over de werking van liposomen en nanoparticles van Dermaviduals, kun je vinden op:

http://www.dermaviduals.com.au/Delivery-System.html.

 

Volgens een recent onderzoek van de universiteit van Bath in het V.K., kunnen de nanoparticles niet door de huidbarrière heen dringen. Hier is de link van het onderzoeksrapport:

 

"New study says nanoparticles don’t penetrate the skin"

http://www.bath.ac.uk/news/2012/10/01/nanoparticles-skin/

 

Als de nanoparticles niet door de huidbarrière heen kunnen dringen, kunnen deze ook niet in de bloedbaan terecht komen. 

Wat is het percentage Vitamine C in Vitamine C Liposomen Concentraat van Dermaviduals®?

 

Het percentage Vitamine C in Vitamine C Liposomen Concentraat is 0,5%. Vitamine C in een lage dosering i.c.m. liposomen kan het aanmaken van collageen in de huid activeren en de tyrosinase activiteit afremmen. Een hogere dosering (10% of meer) van pure Vitamine C (zonder liposomen) heeft enkel een keratolytische werking. 

 

 

Welke werkstof moet gebruikt worden voor millia?

 

Milia is veroorzaakt door een tekort aan ceramide I in de hoornlaag. Linolzuur is het belangrijkste onderdeel van ceramide I. Liposomen en nanoparticles zijn rijk aan linolzuur. Ze kunnen dus helpen om ceramide I te vormen in de hoornlaag. Afhankelijk van de huidconditie, wordt een liposoom of een nanoparticle gekozen. Als bijvoorbeeld de huid droog en geneigd tot ‘ontsteken’ is, dan wordt Teunisbloemolie Nanoparticle gekozen. Voor een vette huid kan Liposome NMF worden gebruikt. Voor de millia onder de ogen, wordt meestal Liposome NMF gekozen, omdat de huid onder de ogen zijn zeer dun en  weinig vet nodig heeft. 

 

Het weghalen van millia dient anders te worden gedaan, dan het weghalen van comedonen, om een litteken te voorkomen. Het moet gebeuren volgens de ‘lijnen van langer’.  De 'lijnen van langer' zijn de lijnen in de huid die de splijtrichting aangeven. Als een snee in de verloop van de lijnen van Langer tijdens operatie wordt gemaakt, verminder het riscio van litteken vorming.

 

Welk product van dermaviduals kan direct na het dermarollen gebruikt worden?

 

Alle producten van dermaviduals® kunnen gebruikt worden na het rollen. Natuurlijk werken sommige werkstoffen beter dan andere. In eerst instantie moeten de ontstekingen onder controle gehouden worden. Direct na het rollen dienen de werkstoffen met anti-ontsteking en hydraterende werking gebruikt te worden, zoals Lijnzaadolie, Echinacea of Boswellia voor anti-ontsteking, DMS crème en Liposomen voor een hydraterende werking. Het is ook aan te raden een anti-oxidant zoals Groene thee extract, Vitamine C of Druivenpitten Extract te gebruiken voor het beschermen van de huid. Daarnaast kunnen ook Vitamine E, Hamamelis of D-Panthenol gebruikt worden voor het herstel van de huid. Als de huid rustig wordt, kan Vitamine A ook gebruikt worden.

Uw vraag niet gevonden?