• Archiderm

Doe de emulgatoren test.

Bijgewerkt: 12 sep 2019


Heb je er ooit aan gedacht, dat je gezichtscrème de oorzaak van een droge huid kan zijn? Doe de emulgatoren test, om te zien of je gezichtscrème emulgatoren bevat. Doe je gezichtscrème in een glas water. Even roeren met een spatel of een lepel. Als de crème met water gemengd kan worden, dan bevat de crème emulgatoren. Als de crème niet met water mengt, dan bevat de crème geen emulgatoren.

Hoe komt het dat je huid droog kan worden door de emulgatoren in je gezichtscrème?


De functie van de emulgatoren is om water en olie in een crème samen te binden. De emulgatoren in een crème kunnen zich echter ook binden met de huid-lipiden. De huid-lipiden kunnen daardoor gemakkelijk worden wegwassen door water.


De huid wordt dan droog door het verliezen van huid-lipiden. Des te meer crèmes met emulgatoren je gebruikt, des te droger je huid wordt. Dit is een vicieuze cirkel. DMS crème van Dermaviduals® is een crème zonder emulgatoren. Door DMS crème te gebruiken, loop je geen risico om je huid-lipiden te verliezen. Integendeel; DMS crème vult de huid-lipiden juist aan! Je huid wordt verlost van droogheid. 

Relevante artikelen:


1. DMS crème geeft terug, wat onze huid verloren heeft.

2. Hoe komt het dat emulgatoren onze huid droger maken?

3. Heb je ooit gedacht dat een gezichtscrème je huid droog kan maken?


Disclaimer: alle teksten en afbeeldingen op onze website en onze blog zijn het intellectuele eigendom van Archiderm Skin Solutions. Het is niet toegestaan om onze afbeeldingen en teksten te gebruiken of te kopiëren zonder onze toestemming.