• Archiderm

Meten is weten (3): Waarom wordt je huid ineens rood en krijgt soms ook pukkeltjes?

Bijgewerkt: 21 aug 2018


Iedereen weet dat een huid poriën heeft. Door de huidscan weten we dat de poriën vaak niet aanwezig of verstopt zijn. Hier is een voorbeeld. 


Op de foto A2 heeft de opperhuid geen poriën. Op foto A1 zien we een geel rondje. Op foto B1, zien we dat dit rondje groter is geworden en dat de omliggende huid ook rood is geworden. Dit betekent dat de geproduceerde talg onder de huid is verzameld en niet, zoals het hoort, uit kan vloeien . De spanning onder de huid bouwt zich op en scheurt de huid open (zie de cirkelvormige scheurtje op foto B2). Als de spanning onder de huid niet snel genoeg een uitweg vindt, dan wordt de huid roder, ontstaan er pukkeltjes en voelt de huid soms branderig (als gevolg van het cirkelvormige scheurtje zich verder ontwikkelt.)


Voorkomen is beter dan genezen. Neem contact met ons op voor een huidscan! We controleren of je poriën schoon en open zijn. Aan de hand van een huidscan, kunnen we je een advies geven, zodat je je poriën kan herstellen.  Meer weten over de werkwijze van onze huidscan, ga naar onze huidscan pagina: https://www.archiderm.nl/waarom-huidscan.


Relevante artikelen:


1. Meten is weten (1) : Grote poriën of niet?

2. Meten is weten (2) : Kiwizaadolie Nanopartiekle - een 'brandblusser'.

3. Waarom hebben we geen ingrediëntenlijsten (#INCI lijst) op onze website?