• Archiderm

Tips om snel de jeuk en roodheid van eikenprocessierups te stoppen

Bijgewerkt: 12 sep 2019


Dit jaar hebben veel mensen last van de eikenprocessierups. Wat kan je doen tegen de vreselijke jeuk en roodheid? Hier geven we twee tips om je huid snel te kalmeren; één voor de bultjes en één voor de grote rode huidplekken:


Tip.1. (voor de kleine bultjes)


Stap1. Gebruik een plakband of een pleistertje om de haartjes van de eikenprocessierups te verwijderen.


Stap 2. Breng vervolgens D-Panthenol op de huid aan. D-Panthenol heeft effect op zowel de jeuk als ook op de roodheid. Indien de huid te veel histamine aanmaakt, is het aan te raden om onze anti-histamine crème Novrithen te gebruiken.


Stap 3. Zet met je nagel een kruisje op een bultje of gebruik een speciaal stempeltje om de jeuk direct te verminderen. Dit kruisje heeft een tijdelijk effect maar werkt wel snel.Tip 2. ( voor de grote rode huidplekken)


Stap 1. Gebruik een kledingroller om de haartjes van de eikenprocessierups te verwijderen.


Stap 2. Leg een Epi Nouvelle masker op de aangetaste huid. Laat dit 60 minuten op de huid zitten. Dit masker koelt de huid snel af en kan de ontwikkeling van de roodheid en jeuk stoppen.


Het Epi nouvelle masker is gemaakt met nano-materiaal (www.epi-nouvelle.de). Dit masker blijft goed op de huid zitten. Je hoeft hier niet stil voor te zitten of te liggen.


Stap 3. Breng na het verwijderen van het Epi Nouvelle masker Novrithen op de huid aan.

Deze producten zijn verkrijgbaar bij onze dermavidualisten. Neem contact met ons op voor de verkoopadressen.Disclaimer: alle teksten en afbeeldingen op onze website en onze blog zijn het intellectuele eigendom van Archiderm Skin Solutions. Het is niet toegestaan om onze afbeeldingen en teksten te gebruiken of te kopiëren zonder onze toestemming.