• Archiderm

Waarom hebben we geen ingrediëntenlijsten (INCI lijst) op onze website?

Bijgewerkt: jan 17


huidfoto's

Veel mensen gebruiken de ingrediëntenlijst om een huidverzorgingsproduct te beoordelen, in de hoop een goed huidverzorgingsproduct te vinden. Maar na jaren, meer dan tienduizenden huidscans gemaakt te hebben, constateren we dat dit een illusie is.


Negentig procent van de huid, die we hebben gescand heeft slechte -, of geen huidstructuur en geen poriën meer (zie afbeelding A). Een gezonde huid dient poriën en huidstructuur te hebben.


Van deze 90%, hebben veel mensen echter, die producten gebruikt, die als ’best getest’ op de website van de ingredientenanalyse staan. Als een huidverzorgingsproduct de gezondheid van de huid niet kan waarborgen, wat hebben we dan aan een product met een goede ingrediëntenlijst?


Ingrediëtenlijsten kunnen namelijk slechts gebruikt worden om een inschatting van een product te maken, maar niet om dit product te beoordelen. Daarom hebben we geen INCI lijsten op onze website.  Als we een product willen beoordelen, dan gebruiken we een huidcamera i.p.v. de #INCI lijsten. Hoe beoordelen we een product met een huidcamera?


Voordat een product geadviseerd wordt, zal een huidfoto met een huidcamera worden gemaakt om de huidconditie van dat moment vast te leggen. Na een aantal weken wordt weer een huidfoto gemaakt (zie de voor- en na-foto hieronder). De linkerfoto is voor het gebruik van een product en de rechter is na het gebruik van dit product. Op de linkerfoto zien we geen huidstructuur en geen poriën. Op de rechterfoto wel. We kunnen hiermee concluderen dat de huid gezonder is geworden. Het gebruikte product is daarom goed voor deze huid.


de huidverbetering

Zoek je een goed huidverzorgingsproduct? Kijk niet alleen naar wat er in het potje zit. Kijk vooral naar wat dit met je huid doet!


Wilt u meer weten hoe u uw gezichtscrème kunt testen? Bekijk deze video.Op onze infobrief 'hoe goed werkt uw crème', kunt u meer informatie vinden:


1. hoe een huidcamera u kan helpen om de oorzaken van een huidprobleem te diagnostiseren;

2. hoe u de juiste producten of behandeling kunt vinden met een huidcamera.


Wilt u deze infobrief ontvangen? Schijf hier in.


Relavante artikelen:


1. Meten is weten (1) Grote poriën of niet?

2. Meten is weten (2) Kiwizaadolie Nanopartikelen - een 'brandblusser'.

3. Meten is weten (3) Waarom wordt je huid ineens rood en krijgt soms ook pukkeltjes?