• Archiderm

Waarom kan je huid niet zonder verzorging?


Kan je huid een dag zonder verzorging? Als ‘NEE’ jouw antwoord is, dan is je huidbarrière niet in orde. Een functionerende huidbarrière kan je huid namelijk goed beschermen. Je huid wordt dan niet rood en droog als je een paar dagen geen verzorgingsproducten gebruikt.


Een voorbeeld; je lichaam kan makkelijk een paar dagen zonder verzorging. Maar wanneer je een dag niets op je gezicht aanbrengt, laat je gezicht dat zeker weten.

Waarom kan je gezicht niet zonder verzorging maar je lichaam wel? Wat is het verschil tussen de huid van je gezicht en de huid van je lichaam? De huidbarrière!


Als je huid een paar dagen zonder verzorging kan, dan heeft je huid een goed functionerende huidbarrière, anders niet.


‘Mijn huid kan niet zonder verzorging, maar ik heb geen huidprobleem. Hoe komt dat?’


Inderdaad. Velen kunnen niet zonder verzorging. Zij ervaren dit niet als een huidprobleem omdat huidverzorgingsproducten de functie van de huidbarrière tijdelijk heeft overgenomen. Zodra ze geen verzorgingsproducten meer gebruiken merken ze pas dat hun huid niet in orde is.


Na tientallen jaren en duizenden huidscans, hebben we geconstateerd dat bijna 90% van de vrouwen geen huidbarrière op het gezicht heeft maar wel op het lichaam.


De huidbarrière is de belangrijkste beschermingslaag van onze huid. Wanneer de huidbarrière niet in orde is wordt de huid niet goed beschermd tegen vijandige omgevingsfactoren (regen, warmte of kou) en schadelijke stoffen. Je huid wordt dan makkelijk geïrriteerd en verliest veel vocht. Dit resulteert in een droge, rode en gevoelige huid.


Je huidbarrière herstellen verdient de eerste prioriteit wanneer je huid niet zonder verzorging kan.


Relevante artikelen:


1. Welke schade kan water op je gevoelige huid kan aanrichten.Disclaimer: alle teksten en afbeeldingen op onze website en onze blog zijn het intellectuele eigendom van Archiderm Skin Solutions. Het is niet toegestaan om onze afbeeldingen en teksten te gebruiken of te kopiëren zonder onze toestemming.