• Archiderm

Een veilige zonnefilter blijkt niet zo veilig te zijn!

Bijgewerkt: feb 5


De EU zal titaniumdioxide als een kanker verwekkende stof gaan categoriseren. Titaniumdioxide wordt als een zonnefilter in zonnecrèmes of in make-up foundations gebruikt. Deze wordt ook gebruikt als een kleurstof in de voedings- en textielindustrie.

Titaniumdioxide werd beschouwd als een veilig zonnefilter. Echter wat nu veilig is, betekent nog niet dat dit over een paar jaar nog veilig is. Hoe kan je je huid hier het best tegen beschermen? Versterk je huidbarrière!


De huidbarrière is de beste en de meest natuurlijke bescherming van je huid. Een functionerende en sterke huidbarrière voorkomt schadelijke stoffen, bijvoorbeeld zonnefilters of kleurstoffen in de huid te dringen en houdt ook zonnestraling tegen.


Is jouw huidbarrière nog wel in goede conditie? Maak bij één va onze dermavidualisten een huidscan!


Wil je weten hoe onze huidscan werkt? Lees alsjeblieft ons blogartikel op onze website:’ Waarom hebben we geen inci lijsten op onze website?


P.S. De Dermaviduals zonnecrèmes bevatten GEEN titaniumdioxide.





Relavante artikelen:

1. Waarom hebben we geen ingrediëntenlijsten op onze website?

2. Hoe test je je gezichtscrème?



Disclaimer: alle teksten en afbeeldingen op onze website en onze blog zijn het intellectuele eigendom van Archiderm Skin Solutions. Het is niet toegestaan om onze afbeeldingen en teksten te gebruiken of te kopiëren zonder onze toestemming.