HUIDSCAN

WAAROM HUIDSCAN?

Het aantal mensen met huidproblemen groeit. Een groot deel van die mensen geeft aan, snel last te hebben van schilfertjes, jeuk, roodheid en andere vormen van irritatie. Tachtig procent van dit soort huidproblemen wordt veroorzaakt door verkeerde huidverzorgingsproducten. Met een huidscan, kunnen we zien of een huidverzorgingsproduct de huid verzorgt of juist beschadigt. 

 

Daarnaast kunnen m.b.v. een huidscan potentiële huidproblemen worden ontdekt, omdat huidproblemen niet in één dag ontstaan zijn (behalve de acute contact allergische reactie). Ze ontwikkelen zich al vaak maanden en jaren onder de huid. 

Deze ontwikkelingen zijn niet waarneembaar met het blote oog. Een huidcamera biedt hiervoor een oplossing. Een huidcamera kan d.m.v een huidscan de ontwikkeling in de diepere huid waarnemen. Huidproblemen kunnen dus voortijdig ontdekt en bijtijds aangepakt worden, om onherstelbare huidschaden te voorkomen.

 

Verwar onze huidscan niet met de huidscan van een dermatoloog. Een dermatoloog onderzoekt bij een huidscan de (moeder) vlekken, om eventuele melanomen te diagnosteren. 

WAT DOEN WE BIJ EEN HUIDSCAN?

 

Bij een huidscan, worden een paar foto's op een aantal punten van het gelaat met een huidcamera gemaakt . Een huidcamera kan foto's maken van twee huidlagen: toplaag en onderlaag. Foto A1 is een foto van de toplaag. Foto A2, is een foto van de onderlaag. De huidcamera is voorzien van een speciale  verlichting, zodat de diepere structuur onder de huid beter gezien kan worden. Wil je meer weten over de werkwijze van onze huidscan, dan kan je aan onze huidscantraining deelnemen.

 

FOTO A1  

 

 

 

 

 

 

 

 

FOTO A2

een beschadige huid
onderhuid, vervuild door make-up

HUID

SCAN

met huidcamera

Huidanalyse met een huidcamera is gemakkelijker, dan andere huidanalyse methoden. De oorzaken van het huidprobleem of potentiële huidproblemen kunnen in een oogopslag in beeld gebracht worden.

Wil je ook weten hoe je huid er uit ziet?

1/1

Droge huid 1

Droge huid 2

Droge huid 3